on korvi lisatud

 

Kristini jõulumenüü: snäkid ja eelroad

  • Toitumine
Blogipostituse bänner

Kuna jõulude ajal on kombeks ikka lähedastega koos laua taga istuda ja head-paremat nautida, siis võib juhtuda, et teema endale vahel toidukogustega liiga.

Kui vanavanemate juures saab rammusat lihapraadi süüa, siis enda juures võid teha teisiti ning katta sel aastal laua veidi kergemalt. Siin on sulle mõned ideed, kuidas tervislik ka maitsev pidulaud katta!

Värskete köögiviljade vaagen hummustega

Vajad: 

Kurki, porgandit, erinevat värvi paprikaid, kirsstomateid, lillkapsast, nuikapsast vm meelepäraseid köögivilju. 

Pese ja puhasta köögiviljad ning lõika suupärasteks tükkideks. Serveeri hummusega. 

Peedihummus

  • 400g keedetud või konserveeritud kikerherneid
  • 2 ahjus röstitud peeti (võid kasutada ka keedetud peeti)
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 sidrunit (mahla ja koort) 
  • 1tl vürtsköömenit
  • 2sl tahiinit
  • 2sl oliiviõli 
  • näputäis soola 
  • vajadusel vett 
  • serveerimiseks värsket koriandrit (soovi korral) 

Pese ja puhasta peedid, mässi fooliumisse ja küpseta 190kr juures ca 60 minutit (kuniks pehmed). 

Sega blendris sidrunimahl, tahiini ja maitseained. Lisa peedid ja kikerherned ning küüslauk,  purusta ühtlaseks massiks. Viimistle maitse. Kui soovid vedelamat hummust, siis lisa vett. 

Serveeri värske koriandri või peterselliga. 

Päikesekuivatatud tomati, paprika-basiiliku hummus

  • 400g keedetuid või konserveerituid kikerherneid
  • 2 ahjus röstitud paprikat
  • basiilikut
  • 1-2 küüslauguküünt
  • 1 sidrunit (sidrunimahla ja koort) 
  • 8 päikesekuivatatud tomatit 
  • 2sl tahiinit
  • 2sl oliiviõli
  • 1/2tl vürtsköömenit
  • näputäis soola 
  • vajadusel vett

Pese ja puhasta paprika, lõika neljaks. Rösti paprikad 200kr juures umbes 25-30 minutit, kuniks täiesti pehmed. Lase jahtuda ja koori soovi korral nahk. 

Pane blendrisse sidrunimahl, tahiini ja oliiviõli, lase kreemiseks. Lisa paprikad, basiilik, päikesekuivatatud tomatid, maitseained ja kikerherned. Püreesta meeldiva konsistentsi saavutamiseni. Vajadusel võid lisada vett. 

Serveeri värskelt hakitud basiiliku ja soovi korral ahjus röstitud kikerhernestega. 

Kalekrõpsud 

  • 700g kalet
  • pisut soola

Pese ja kuivata kale korralikult. Rebi kale varre küljest lahti ja lõika suupärasteks tükkideks. Aseta ahjuplaadile ja küpseta eelkuumutatud ahjus 130kr juures umbes 15 minutit (jälgi, et kale ei muutuks liiga pruuniks).

Röstitud kikerherned

  • 400g keedetuid või konserveerituid kikerherneid 
  • maitsestamiseks jahvatatud vürtsköömenit, kurkumit, kaneeli, ingverit ja jodeeritud soola

Maitsesta kikerherned ja aseta ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 20 minutit kuni kikerherned muutuvad krõbedaks. 

  • 400g keedetuid või konserveerituid kikerherneid 
  • maitsestamiseks jahvatatud vürtsköömenit, kurkumit, kaneeli, ingverit ja jodeeritud soola

Maitsesta kikerherned ja aseta ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 20 minutit kuni kikerherned muutuvad krõbedaks. 

Vaata ka Kristini pearoogasid  ja jõuluhõngulise kohupiimakoogi retsepti.

Meie partnerid