Jagame sinuga 3 värvilist ja toitainerikast retsepti uuest Fitbody retseptikogust. Proovi granaatõuna ja röstitud paprikaga kitsejuustusalatit, valmista valgurikkaid ricottamuffineid või rõõmusta pere ühe hea küpsisetordiga!
Iga tähtpäeva muudab eriliseks üks mõnus magustoit – olgu see siis Sõbrapäev, Emadepäev või sootuks Naistepäev. Tõtt-öelda sobib ka tavaline laupäev ideaalselt koogipäevaks! Kui muretsed, kas koogi söömine ikka tervislik on, siis oleme selle mure sinu jaoks lahendanud. Kõiki toite saab teha ka nõnda, et need ei sisaldaks liialt kaloreid ning sisaldaks samas piisavas koguses vitamiine, mineraale, valke, kiudaineid just selles koguses, mida su keha vajab.
Unusta vaid makrod – räägime toitainetest!
Pea meeles, et vaid makrode jälgimine ei taga sinu tegelikku toitainevajadust ega tähenda tõtt-öelda ka tervislikku toitumist. Valkude, süsivesikute ja rasvade osakaal võib olla soovitud raamistikus ka väga toitainevaese ja ühekülgse menüü korral. Toitainepuudus aga tekitab omakorda isusid ning pikaaegselt võib tekitada ka seedeprobleeme ning mitmeid teisi tervisprobleeme. Seetõttu on ülimalt oluline, et saaksid toidust kätte vajalikud vitamiinid ja mineraalid ja piisavalt kiudaineid.
Fitbody toitumisnõustaja Kristin Oja on üks Eesti juhtivaid eksperte toidu koostise valdkonnas ning tema valvsa pilgu alt käivad ka kõik meie retseptid enne avaldamist läbi. Seetõttu lubame ausalt, et meie retseptidega on su päevane toitainevajadus kaetud – isegi kaalulangetusperioodil.
Proovi meie retsepte ja jaga meiega oma tulemust Instagramis!
Küpsisetort puuviljade ja marjadega
Röstitud kaerahelbed marjade ja kohupiimaga
Enamik marjadest on rikkad C-vitamiini poolest, mis on tõhus immunsüsteemi toetav antioksüdant ja juba seepärast võiks neid süüa iga päev. Talvel aitab siin välja sügavkülmik. Sellesse magustoitu sobib hästi tegelikult enamik hapukatest marjadest – varieeri võimalusel vastavalt hooajale ja eelista kodumaist.
🔵 Laktoosivabaks versiooniks kasuta laktoosivaba kohupiima.
🟡 Gluteenivabaks versiooniks kasuta gluteenivabasid kaerahelbeid.
Retsept on pärit Egle Nabi, Kristin Oja ja Britt Paju raamatust “Fitness ja toitumine”.
Koostisained
Valmistamine
-
Valmistamine
-
Kui kasutad külmutatud marju võta need toatemperatuurile sulama.
-
Kuumuta pannil kaerahelbeid, kõrvitsaseemneid ja maitseaineid, kuni kaerahelbed hakkavad kergelt pruunistauma ja kõrvitsaseemned praksuma.
-
Lisa hakitud pähklid ja 0,5 tl mett.
-
Sega läbi ja tõsta pann tulelt.
-
Purusta pooled marjadest kergelt kahvliga ning sega koos alles jäänud meega kohupiima hulka.
-
Sega kaerahelbed kanepi- ja mooniseemnetega ja puista segu kohupiimale.
-
Lisa terved marjad ja serveeri.
-
Portsjoni suurus 160g
Portsjoneid 1
- Kogus portsjoni kohta
- Energiasisaldus 233kcal
- % Päevane norm *
- Rasvad 9g14%
- Süsivesikud 22g8%
- Valgud 13g26%
* Päevaväärtuste protsendid põhinevad 2000kcal dieedil. Individuaalne päevane väärtus võib sõltuvalt teie kalorivajadusest olla suurem või väiksem.
Roosad jahuvabad ricottamuffinid
Roosad jahuvabad ricottamuffinid
Kui soovid tõeliselt tervislikku ja valgurikast magustoitu, tasub neid jahuvabasid muffineid kindlasti proovida! Madal energiasisaldus ja palju valku teevad neist ka mõnusa vahepala. Pealegi on ricotta küpsetatult mõnusalt kreemine ja samas säilitab kohupiimase teralise struktuuri!
📍Nipp: kui soovid rohkem valku ja magusamat maitset, lisa muffinitele 2 mõõtekulbitäit vanilli- või maasikamaitselist valgupulbrit!
Koostisained
Valmistamine
-
Valmistamine
- Vahusta munad.
- Lisa segule kohupiim, maasikajahu ning vaniljeekstrakt ja sega korralikult.
- Tõsta kohupiimasegu muffinivormidesse ja küpseta 180-kraadises ahjus 15-20 minutit.
- Kaunista värskete maasikaviiludega.
Portsjoni suurus 85g
Portsjoneid 6
- Kogus portsjoni kohta
- Energiasisaldus 140kcal
- % Päevane norm *
- Rasvad 7g11%
- Küllastunud rasvhapped 4g20%
- Süsivesikud 7g3%
- Kiudained 1g4%
- Sugars 6g
- Valgud 10g20%
* Päevaväärtuste protsendid põhinevad 2000kcal dieedil. Individuaalne päevane väärtus võib sõltuvalt teie kalorivajadusest olla suurem või väiksem.
Kitsejuustusalat röstitud paprika ja granaatõunaga
Kitsejuustusalat röstitud paprika ja granaatõunaga
Sellele salatile annab uue varjundi ja kauni värvi röstitud paprika.Kreeka pähkel ja granaatõun aga lisavad mõnusa värske terkstuuri ja mahlasuse.
Koostisained
Salatisse
Kastmesse
Valmistamine
-
Salat
- Viiluta paprika ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Rösti 180 kraadi juures 15 minutit.
- 10 minuti pärast lisa Kreeka pähklid ja rösti ca 5 minutit.
- Kuumuta ahi 200kraadini ja küpseta kitsejuustu grillrežiimil umbes 5 minutit.
- Puhasta granaatõun, tükelda maasikad ja tomatid,
- Aseta kaussi salatipõhi, lisa aedviljad, röstitud Kreeka pähklid ja paprika ning küpsetatud kitsejuust.
-
Kaste
- Sega purgis või kausis õli ja palsamiäädikas. Kui sul tudraõli ei ole, kasuta külmpressitud oliiviõli.
- Lisa salatile.
Portsjoni suurus 435
Portsjoneid 1
- Kogus portsjoni kohta
- Energiasisaldus 400kcal
- % Päevane norm *
- Rasvad 27g42%
- Küllastunud rasvhapped 14g70%
- Naatrium 474mg20%
- Kaalium 1037mg30%
- Süsivesikud 17g6%
- Kiudained 7g29%
- Sugars 15g
- Valgud 17g34%
- Vitamin A 46 IU
- Vitamin C 99 mg
- Kaltsium 126 mg
- Raud 4 mg
- Vitamin E 6 IU
- Vitamin K 44 mcg
- Niacin 6 mg
- Vitamin B6 1 mg
- Folate 92 mcg
- Vitamin B12 2 mcg
- Biotin 14 mcg
- Pantoteenhape 2 mg
- Fosfor 321 mg
- Jood 55 g
- Magneesium 114 mmol
- Tsink 2 mcg
- Seleen 26 mg
- Mangaan 2 mg
- Kroom 4 mcg
* Päevaväärtuste protsendid põhinevad 2000kcal dieedil. Individuaalne päevane väärtus võib sõltuvalt teie kalorivajadusest olla suurem või väiksem.
Kuidas meeldisid? Fitbody retseptikogu on teile kättesaadav juba märtsikuus!